4 důvody, proč si pořídit bambusové rolety

Hledáte vhodnou variantu pro zastínění oken a prosklených dveří a nevíte, jaký druh rolet zvolit? Běžně jsou k vidění látkové či plastové rolety, ale varianta vyrobená z bambusu je poměrně rarita. Přitom jde o krásné využití přírodního materiálu vytvářející efektní dekorativní prvek. Můžou mít mnoho podob, takže se hravě sladí s ostatním vybavením. Podívejte se na důvody, proč vážně zauvažovat nad pořízením právě bambusových rolet.

Krásné zpracování přírodního materiálu a snadná montáž

Příjemný vzhled bambusových rolet je zapříčiněn použitím přírodního materiálu. Pro výrobu se využívají tenké bambusové pruty, které se svazují do podoby rolet. Díky systému navíjení si regulujete, jak velkou část okna chcete mít zakrytou. Jednou za čas je stejně jako u jiných rolet nebo žaluzií potřeba otřít prach a jemně očistit povrch. V případě bambusových rolet stačí otřít vlhkým hadříkem a je hotovo, takže ani údržba není komplikovaná.

Výhodou je i fakt, že pro připevnění bambusových rolet nemusíte provádět žádné složité úpravy. Snadno se totiž dají upnout s pomocí speciálních samostatně prodejných háčků. Za pár minut si tímto způsobem sami nainstalujete nové a efektní zastínění.

Pro venkovní i vnitřní použití

V nabídce najdete především elegantně zpracované rolety vhodné pro použití do interiéru, kde poslouží pro zastínění od silného slunečního svitu i pro zatemnění večer pro klidný spánek. Vyrábí se ale i venkovní bambusové rolety v nejrůznějších úpravách, které jsou vhodné pro využití například na pergolách. K dispozici je několik šířek a dvě klasické výšky pro okno či dveře, ale není problém zadat specifickou poptávku a domluvit se na ideálním řešení právě pro vaše potřeby.

Výběr z různých barevných variant

Bambusové rolety nemusí mít pouze přírodní jemně hnědou barvu, ale mohou být i v různých barevných úpravách. Mohou být tmavě hnědé, červené, žluté a podobně. Záleží, co se vám bude hodit k ostatnímu vybavení a jaká varianta nejlépe zapadne do vašeho interiéru. Někdo ocení světlejší rolety, jiný dá spíše přednost tmavšímu modelu pro vytvoření kontrastu a opticky ještě většího zastínění ve stažené poloze.

Vhodné pro zastínění oken i prosklených dveří

Předností bambusových rolet je jejich schopnost přirozeného zastínění. Jemné prosvítání mezi jednotlivými lamelkami se postará o rozptýlení zbývajícího světla a zakrytí okna. Výhodou je možnost nechat si vyrobit rolety na míru a zvolit odpovídající velikost pro vaše okna nebo třeba i prosklené dveře. Stejné sladěné zastínění si můžete pořídit i na pergolu, terasu a podobně. Podívejte se na stránku vesardi.cz, kde najdete více informací i ukázku využití bambusových rolet na názorných fotografiích.